keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Hommat etenee!

Terveisiä loskan keskeltä!

Eddyssä on tapahtunut selvä muutos viimeisen viikon aikana. Meillä on tosiaan ollut tuitui-vaihe meneillään ja olen selventänyt käskyjäni Eddylle. Lisäksi joka kerta, kun Eddy menee / tulee ulos, niin pyydän häntä istumaan. Huomasimme, että Eddy antaa nyt tehdä hoitotoimenpiteet ilman turhaa säheltämistä ja seisoipa jopa trimmauspöydällä nätisti.

Tänään oli taas koirakoulun aika, jossa harjoittelimme seuraavia:

- hihnassa kävely: Eddyn kuului kävellä vierellä ja olla sinkoilematta eri suuntiin, lisäksi pujottelimme ja vaihdoimme tempoa sekä vaihdoimme koiran välillä ihmisen toiselle puolelle. - Alku vaikeuksien jälkeen tämä lähti toimimaan, mutta tiukka pujottelu oli hankalaa. Lisäksi koiranvaihto toiselle puolelle-liike tuotti alkuun minulle ongelmia, mutta sekin lähti sujumaan. Eddy oli selvästi ihmeissään, kun ei saanutkaan haahuilla hihnassa miten sattuu, mutta yllättävän nopeasti antoi periksi. Lisäksi Tiltu huomasi, että minä väistän koiraa huomaamattani, kun sen pitäisi olla toisinpäin.

- kontakti: Eddyn pitää ottaa oma-alotteisesti katsekontakti minuun - harjoitus alkoi sillä, että minulla oli namit kädessä ja kädet alhaalla. Namin sai antaa, kun Eddy katsoo silmiin. Tämän Eddy muisti aika nopeasti, tosin hän odotteli vähän, että tuleeko se katse-sana, mutta ei tullut. Harjoitusta vaikeutettiin, että laitoin namin maahan ja Eddy sai ottaa sen, kun katsoi minua silmiin ja annoin luvan. Vielä vaikeammaksi meni, kun namit olivat taskussani ja laitoin käden taskuun vasta, kun Eddy katsoo minua ja otin namin taskusta, kun koira katsoo ja sen jälkeen hän sai luvan kanssa ottaa sen kädestä.
- luoksetulo: Eddyn täytyy tulla luokse ja nokka kiinni jalkoihin. - Tätä harjoiteltiin niin, että kävelen ja lähden sitten peruuttamaan ja kutsun koiraa luokse. Eddy tuleekin aika kivasti luokse, vähän joutuu avittamaan, että tulee tarpeeksi lähelle. Sainkin palautetta, että täytyy kutsua Eddyä innokkaammin ja kehua sitä reippaammin, eikä sitä hysteeristä rapsutusta ;).

- hallittu leikkiminen: lopuksi leikittiin vetoleikkiä ja että saa Eddy ottaa lelun käskyllä ja luovuttaa sen käskyllä. - Tämä oli yksi päivän vaikemmista harjoituksista, koska Eddy ei olisi halunnut vetää lelua. Onneksi Tiltulla oli vinkit tähänkin ja saatiin Eddykin innostumaan ja päästiin kokeilemaan harjoitusta. Eddy osaa kyllä irroittaa lelun käskystä, mutta saatiin tähän vinkkejä kuinka se tapahtuu helpommin ja saatiin vinkki, että lelua ei kannata vetää tilanteessa itseään kohti, niinkuin olen vahingossa tehnyt.

Kouluttajakin taisi olla tyytyväinen, kun tällä kertaa koiraan löytyi jonkinlaista kontaktia ja harjoitukset alkoivat sujumaan. Ensi viikolla mennään vielä yksityisopetukseen ja sen jälkeen meillä alkaa kontaktiryhmässä opinnot, yksityisopetuksen lisäksi. Itse olen todella tyytyväinen tämän kertaiseen koulutussessioon. Tiltu osaa katsoa kaikki pienetkin virheet/eleet, jotka kannattaa korjata.

Kaiken kaikkiaan meillä on ollut tosi hyvä viikko Eddyn kanssa. Autoiluakin ollaan keritty harjoittelemaan ja ollaan nyt menty auton viereen päättäväisesti ja seisoskeltu siinä. Lisäksi olen yrittänyt saada Eddyä hyppäämään autoon, kun itse hengailen siellä. Eddy laittaa etutassut penkille ja selvästi haluaisi hypätä, kovan ulinan säestyksellä, mutta ei vain uskalla. Viimeksi alkoi sataa niin paljon, että oli pakko "luovuttaa". Lopetettiin harjoitus sitten siihen, että nostin Eddyn takapenkille ja hän sai käskystä hypätä alas sieltä.
Kaapelitehtaan pentunäyttelyyn on nyt ilmoittauduttu! Ilmoittauduttiin myös Tiltun koirakoulun näyttelytreeniin, joka on parin tunnin mittainen. Näistä lisää myöhemmin...

Alla parit talviset kuvat Eddyn touhuista!


EebenBeeben vauhdissa!


Eddy ulkoiluttaa Pupu Tupunaa.
Pappa teki Eddylle lumimökin, joka oli aika sukses!!

Inno-Eddy jälleen vauhdissa... tällä kertaa vuorossa lumimökin sisustuksen uusiminen.
Edward yritti tehdä mahdottomasta mahdollista - pyydystää kaikki lumihiutaleet.
"Mistä näitä loskahiutaleita oikein sataa?"

3 kommenttia:

  1. Jes, jes Eddy. Tuu meille kans sisustamaan, tarvittais apuri siihen hommaan. Figo meillä kyllä purkaa, mut sisustajan paikka olis tarjolla!

    VastaaPoista
  2. Unohtui sanoa, että korvat näyttää muuten oikein hyviltä!

    VastaaPoista
  3. Eddy & Figo vois perustaa oman yrityksen, että Figo purkaa vanhat pois ja Eddy etsii uusille kamoille paikat!
    Korvat on hyvät, koska ne on edelleen liimassa.
    Eddy mököttääkin tuolla makkarissa just, kun laitoin sille turvavyövaljaat, ovat ihan löysällä... mutta niissähän EI voi kävellä, kauhee uikutus käy vaan :).

    VastaaPoista