lauantai 13. maaliskuuta 2010

Harjoitukset jatkuvat

Meillä on toiminnan täyteinen viikko takana!
Viime sunnuntaina käveltiin "läheiseen" koirapuistoon katsomaan josko saataisin leikkiseuraa. Pienen odottelun jälkeen puistoon saapui labbis-uros sekä lapinkoira narttu. Eddy liimautui välittömästi mamin jalkaan kiinni... siis Eddy joka haluaa rakastaa kaikkia koiria! Labbis ja lapinkoira alkoivatkin leikkiä keskenään... Eddy sitten rohkaistui ja meni aina välillä leikkijöitten selän taakse hyppimään innokkaasti, tosin sopivan välimatkan päähän. Ja kun muut yrittivät ottaa Eddyn leikkiin mukaan, niin hän kipitti takaisin mamin jalkojen juureen.
Koirapuiston lisäksi meillä oli joka viikkoinen Tiltun oppitunti.
Tällä kertaa mukana oli häiriökoira, ihana bordercollie. Eddyhän hermostui heti kättelyssä, kun häiriökoiraa ei saanut mennä moikkaamaan. Tuloksena oli jäkittävä pikkuvehnä, jota mami suurinpiirtein kiskoi perässä!

Tämän kerran harjoituksia olivat:
Häiriökoiran ohittaminen - Eddy OLISI halunnut moikata koiraa ja harjoitus meni lähinnä Eddyä perässä vetäessä...

Luoksetulo - Eddy tulee kyllä luokse, jotenkuten, mutta jää noin puolen metrin päähän ohjaajasta. Harjoiteltiinkin luoksetuloa niin, että olen seliin Eddyyn. Tällä harjoituksella Eddy tulikin ihan lähelle. Saimme nyt kotiläksynä leikkiä paljon leikkejä mamin jaloissa sekä jatketaan tuitui-harjoituksia, jossa ollaan mamissa kiinni.

Kontakti - käytiin läpi viime kerralla oppimamme kontaktiharjoitukset ja nämä sujuivat kaikista parhaiten häiriökoirasta huolimatta.

Käsittely - käytiin läpi käsittelyharjoituksia häiriökoiran ollessa lähellä. Nämä sujuivat ihan ok. Kaatuu-harjoitus oli Eddylle vähän liikaa, etenkin kun se häiriökoira oli NIIN kiinnostava. Saimmekin kotiläksyksi harjoitella kaatuu-harjoitusta eli Eddy laitetaan kyljelleen makaamaan ja siinä ollaan ihan rentona.

Leikkiminen - lopuksi harjoiteltiin vielä hallittua leikkimistä. Eddy ei taaskaan olisi halunnut vetää lelusta... joten sain hyppiä henkeni edestä harjoitusta tehtäessä :).

Kotona ollaan nyt harjoiteltu kaatumista, joka ensijärkytyksen jälkeen sujuu oikein mukavasti. Eddyhän tykkää, kun sitä kehuu ja silittää, joten kaatuminen on aika jees!

Tämän lisäksi ollaan harjoiteltu autovaljaiden pitämistä... kannattaakohan tästä kirjoittaa mitään... Eddyn mielestä valjaissa EI VOI liikkua ja hän sitten ulvookin kovasti, kun valjaat on päällä.

Tälläistä tällä kertaa! Nyt valmistauduttaan näyttelyharjoituksiin ja ensi viikolla ollaankin kontaktiryhmässä, yksityisopetuksen sijaan.
Eddy 5,5 kk.
Oh no... Mankkaalla on nähty lumikarhu!!
Eddy taikoo lunta...
Kevätaurinkohan se siellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti