sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

BIS, VSP, ROP... eikun se on EbaNeba näyttelykoulussa!

Lauantaina meillä oli kauan odotettu näyttelykoulutus Tiltun koirakoululla. Koulutus aloitettiin käymällä läpi näyttelyistä saatavat tittelit ja sertien värit. Eddy kävikin sitten salaa haistelemassa, että Eestin muotovalion serti voisi olla kiva...
Aluksi harjoittelimme ryhmässä näyttelyjuoksua... Eddy tai minäkään ei ihan heti päästy kärryille. Tämän jälkeen oli vuorossa koiran esittäminen ja tuomarin "kopelointi". Eddyhän tunnetusti tykkää, kun saa huomiota, joten meidän osalta kopeloinnit sujuivat hyvin ja myös hampaiden esittäminen onnistui!

Koulutuksessa harjoiteltiin koiran esittämistä jonossa, rivissä, nenät vastakkain, yksittäin. Lisäksi näyttelyjuoksua harjoiteltiin yksittäin, pareittain - koirat puolen metrin päässä toisistaan, kaikki yhdessä. Eddy jaksoi keskittyä todella hyvin ja haki tosi kivasti kontaktia. Olinkin välillä helisemässä, kun minulla oli namit kädessä odottamassa ja Eddy tapitti suoraan silmiin, että alas laittaa niitä nameja mulle nyt :). Teimme melkein kaikki harjoitukset näyttelyhihnassa, joten senkin käyttöä tuli harjoiteltua. Jännintä oli, että Eddy ei edes huomannut hihnan vaihdosta, kun kotona näyttelyhihnassa ei voi tehdä mitään...

Sunnuntaina matkattiin kasvattajan luo näyttelytrimmaukseen. Eddy sai kotona hyvissä ajoin ennen lähtöä matkapahoinvointilääkkeet ja kuukahtikin nukkumaan aika pian ottamisen jälkeen... Itselle alkoi jo tulla paniikki, että kuinka meidän pikku-äijä jaksaa seistä trimmauspöydällä, kun makasi niin ketarat ojossa olohuoneen matolla. Kumma kyllä, uupumus katosi, kun Eddy näki auton oven!

Trimmauksessa Eddy jaksoi tosi hyvin! Lopussa vähän alkoi hermostuttamaan, mutta kaiken kaikkiaan trimmaus sujui tosi hyvin. Kiitos meidän loistavalle trimmaajalle!

Joten pentunäyttely täältä tullaan, vapiskaa muut vehnäpojat ;)!!
"Hei c'moon... minäkö muka trimmauksen tarpeessa? Pupu sano nyt jotain!"
EbaNeba reippaana trimmauksessa...
Vuorossa vehnäjalat...
"Hei chiksit nyt alkaa riittään... Mun kaula on ihan hyvä!"
On sillä ihan vehnän pää!
VALMISTA!!!
Näyttelytreeni viikonlopun jälkeen uni maistui pikku-Eddylle!
Kroooh.... kroooh...

1 kommentti:

  1. Kyllä on mukavasti kirjoitettu ja kuvitettu! Voisit miettiä kirjan kirjoittamista: otteita pienen vehnäpojan elämästä!

    VastaaPoista