sunnuntai 22. elokuuta 2010

Hyvät jatkot!

Meillä on nyt Eddyn kanssa alkanut agilityn sekä tokon jatkokurssit.

Tokon jatkokurssilla olemme olleet nyt kerran ja harjoitukset olivatkin selkeästi haastavampia, mutta vauhdikkaampia, joten Eddy pärjäsi aika kivasti. Lopuksi huomasi, että keskittyminen alkoi herpaantumaan ja muiden koirien tuijottelu meinasi käydä ylivoimaiseksi, mutta ensi kertaa varten saatiin tähän jo neuvot.
Alkuun harjoittelimme seuraamista Tiltun kertoessa aina, että tuleeko käännös (oik/vas), täyskäännös, pydähdys ja että missä tempossa. Tässä harjoituksessa seuraamista tehtiin siis jo melko pitkää aikaa. Harjoitus sujui yllättävän hyvin. Eddy osaa jo melkein joka kerta istua, kun pysähdytään seuraamisesta ja käännöksetkin sujuivat. Nami-käsi meillä oli kyllä apuna, mutta välillä se oli tyhjä ja koitin koko ajan häivyttää apua pois.

Seuraavana harjoituksena meillä oli pujotella 8 tötterön välissä koiran seuratessa, tehdä pysähdyksiä, maahanmenoja, seisomisia ja istumisia omaan tahtiin pujotellessa. Sekä välillä jättää koira tötteröiden väliin ja kiertää se ympäri. Tämän jälkeen koira jätettiin istumaan ja kutsutiin se luokse noin 15 metrin matkan päähän tai ko. matka pujolteltiin jaloissa tai juostiin. Harjoitus eteni niin, että yleensä kaksi koiraa pujotteli vastakkaisista suunnista ja kaksi teki vieressä jaloissa pujottelua, juoksua, luoksetuloa, jotta saatiin häiriötä harjoitteluun.
Tämä harjoitus sujui meiltä tosi hyvin! Eddy teki melko täsmällisesti kaikki pyytämäni käskyt.

Lisäksi harjoittelimme luoksetuloja ringissä, että jokainen jätti koiransa istumaan ja huudeltiin koiramme vuoron perään luokse. Eddystä oli vähän haastavaa istua hihnan kanssa ja juosta hihnan kanssa.

Lopuksi harjoittelimme vielä hyppyä muiden ollessa paikallamakuussa. Tässä vaiheessa Eddyltä alkoi into lopahtamaan... Jatkoa varten sain taas hyviä neuvoja, että miten saan koiraan täsmällisyyttä ja että miten mielenkiintoa pystyy pitämään yllä paremmin.

Jatko-tokossa koirat ovat siis jo hihnatta ja niin mekin uskaltauduttiin sitten olemaan ilman hihnaa. Lopussa otin koiran sitten kiinni viimeisiin harjoituksiin.

Ensimmäisellä agilityn jatkotunnilla meillä oli tavoitteena tunnin lopuksi suoriutua pienestä radan pätkästä. Rataan käytiin alkuun pätkissä läpi. Eddystä löytyi virtaa, kuin pienestä kylästä, joten harjoittelu sujui kivasti. Uusina esteinä tuli pituus sekä okseri, jotka eivät paljoa harjoittelua tarvinneet!

Alla kuva harjoituksestamme (kuvat saa isommaksi klikkaamalla niitä):
8.8.2010. jatkokurssin 1.tunti
Ongelmia tuotti pussi, jota ei olla paljoa harjoiteltu, mutta esim. pituus ja sen jälkeinen käännös esteelle sujui tosi hyvin. Okserille ja putkelle juokseminen teki minulle tiukkaa Eddyn painellessa tuhatta ja sataa!!
Agiltyn toisella tunnilla harjoiteltiin suoraa ja sen päässä pakkovalssia. Pakkovalssi oli muutenkin päivän teema. Eddyllä oli alkuun taas vaikeuksia muistaa, että suoralla hypätään myös ensimmäisen esteen jälkeen tullut este sekä vielä senkin jälkeinen este. Alkukankeuden jälkeen muisti alkoikin sitten palailemaan ja pelittämään.
Lopuksi meillä oli pieni radan pätkä (kuvassa alin), jossa meno tyssäsi tokalle esteelle. Harjoittelimme sitten pelkän pussin(1.) ja hypyn(2.)
16.8.2010. Jatkokurssin 2.tunti.
Alla vielä Eddyn terkut!
"Ai oliks meillä se toko tänään?"
Lauantain illan huveja... siis Eddyn astetta isompi "kanakongi".
"Kuka mun olohuoneessa on!!??!!" ps. kohta saadaan uus tv-taso :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti