maanantai 6. syyskuuta 2010

Blondit liikenteessä

Wihuu, se on sitten syksy taas ja ihanan kirpeä syysilma! Me kävimme ihastelemassa syksyä Nuuksion luontopoluilla eväsretken merkeissä. Eväiden lisäksi tuli kyllä käveltyäkin melkein 8 kilometriä. Voitte kuvitella, että luontoretkeilijä Valdes oli innoissaan! Normaalisti emme käytä flexiä, mutta nyt päätimme, että koira saa painella "vapaasti" ja se olikin sukses.
Metsäretkeilyn lisäksi olemme jälleen tokoilleet Tiltulla. Meillä on ollut yksityistunti sekä muutama jatkoryhmä.
Yksityistunnilla harjoittelimme viimeksi käskyyn reagointia, jonka pitää tulla nopeammin sekä ensimmäisestä käskystä. Lisäksi harjoittelimme asennosta toiseen siirtymistä esim. maasta istumaan. Käskyyn reagointi meillä on ollut vähän ongelma, kun olemme hairahtuneet hieman sivuraiteille ja olen käyttänyt tuplakäskyjä sekä Eddy on ollut todella hidas reagoimaan... Nyt vaihtui kirjaimellisesti ääni kellossa! Meille hankalat käskyt aloin sanomaan pieni uhkaus äänessä (jos et mene MAAHAN...) ja hups koira alkoi toimimaan! Eddy on aikaisemmin paineistunut jonkin verran tietyissä käskyissä ja sen takia alkanut hidastelemaan... Nyt tämä paine saatiin purettua ja koira alkoi taas reagoimaan vauhdikkaasti. Myös sivulle tulo sujui mallikkaasti, vaikka alkuun luulin, että koira ei vieläkään osaa sitä.
Ryhmätunnit ovat menneet vaihtelevalla menestyksellä... Pelkät luoksetulo harjoitukset eivät meinaa ENÄÄ oikein sujua, mutta jos luoksetulo on jonkun muun harjoituksen välissä, niin ei mitään ongelmaa.
Viimeksi harjoittelimme mm. seuraavaa: koira sivulle - seuraa - paikka - luoksetulo sivulle - koiran jättö selkä hyppyä kohti - luoksetulo hypyn yli ja seis, seuraa pujottelussa.
Seuraaminen ja siitä pysähdys(istuminen) onnistuu tosi hyvin, maasta istumaan onnistuu myös, liikkeestä maahan vaatii hiomista... Pikku hiljaa hyvä tulee :).
Viime kerran agility olikin sitten aika takkuamista... Harjoittelimme jälleen pakkovalssia sekä sylikäännöstä. Helpommalla oltaisiin päästy, jos mami olisi hiffannut sylikäännöksen askeleet vähän nopeammin...
Alla viime viikon rataharjoitus... Ei tuskin tarvitse sanoa erikseen, että se ei mennyt ihan nappiin!
1:ltä 2:lle siis pakkovalssi
2:lta 3:lle takaakierto
3:lta 4:lle valssi
5:lta 6:lle hyppy
6:lta 7:lle sylikäännös...
Luontoretkeilijä Valdesin uusimmat kuvat!
"Pappa, anna mullekin sitä lihapiirakkaa..."
"HEI GUYS... mä oon ihan varma, että tuolla menee karhu!"
Piuh mikä pudotus!
"Mikä toi pelottava möykky on?!?!?!"
Blondit(albino-vehnä) liikenteessä!
Nuuksion kansallispuisto 5.10.2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti