keskiviikko 4. elokuuta 2010

Eddy etenee... tokon jatkoryhmään!

Meillä oli eilen Eddyn kanssa tokon yksityistunti ja Mr. Valdes 10,5 kk:tta pääsee siirtymään nyt tokon alkeisryhmästä jatkoryhmään. Jatkoryhmässä koiria pidetään jo hihnatta.
Pienoinen ihme meidän siirtyminen kyllä oli, ainakin eilisen tunnin perusteella :). Eilen oli tarkoituksena harjoitella toko-liikkeitä hihnatta häiriökoiran ollessa paikalla. Häiriökoirana oli Tiltun vanhempi bordercollie-uros. Alkuun Eddyä olisi vähän kiinnostanut yllyttää häiriökoiraa leikkiin, mutta nopeasti herra keskittyikin sitten treenamiseen. Tällä kertaa harjoiteltiinkin sitten hihnan kanssa tokoa, koska se on meille hankalampaa! Eddy kun tuppaa väistämään hihnaa ja selvisikin sitten, että mami oikein ruokkii tätä kantamalla harkoissa hihnaa, kun Chanelin laukkua :). Tällä kertaa sitten hihnaa pudotettiin vaan roisisti maahan.

Tänään käytiin myös läpi vähän, että miten Eddy käyttäytyy kotona ja saatiin taas loistavia neuvoja Tiltulta. Eddyhän on kotona tosi rauhallinen ja kiltti, eikä uhmaa mitenkään. Pienen juttutuokion jälkeen selvisi, että Eddyhän yrittää kotona vähän manipuloida meitä, joka välillä on toiminutkin :). Jatkossa tietää taas olla tarkempi!! Ovelia nuo vehnät!!

Toko-harjoituksena tehtiin paikallaoloa ja sivulletuloa. Sivulletulo vaatii vielä paljon treeniä, jotenkin se on meille hankala liike. Paikallaolo sen sijaan sujuu jo hyvin! Koira jätettiin maahan ja itse kävelin noin 20 metrin päähän ja ensin olin 10 sekunttia ja kävin palkkaamassa, sitten 20 sekunttia ja palkkaus, jonka jälkeen kokeiltiin vielä 30 sekunttia, jossa vaiheessa Eddyä alkoi kyllästyttämään makaaminen, mutta saatiin tämä kuitenkin onnistumaan. Kotiharjoitukset aloitetaan nyt suoraan tuosta 30 sekunnista ja sitten 40 sek, 50 sek jne...

Muuten harjoiteltiin hihnan kanssa tuttuja liikkeitä. Eddy myös huonosti tuo leluja, joten harjoiteltiin/muisteltiin "tuo"-käskyä.
Koska erikoisnäyttelyn jälkeen Eddy pitää vähän näyttelytaukoa, niin keskitytäänkin taas tokoiluun, joka jäi tosi vähälle harjoittelulle kesällä. Mutta välillä tauko tekee hyvää!
Tavoitteena olisi joulukuun harkkatoko, jossa on helpoitetut alokasluokan liikkeet sekä jossain hamassa tulevaisuudessa BH-koe :).
Tokovalio Valdes tokoilisi mielummin matolla naudan nilkan kanssa...
Huippumalli Valdes & Eddytorial picture

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti