sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Kevättä rinnassa!

On taas hetki mennyt, kun viimeksi päiviteltiin blogia... Meillä oli ensimmäiset ihan oikeat alkeistokotreenit reilu viikko sitten.
Harjoittelimme istumista ja maahan menoa.
Istu - Eddy osasi jo käskyn, mutta harjoittelimme, että koira istuu niille jalansijoilleen, kun käsky tulee. Lisäksi Eddyn piti istua, kun kierrän sitä ympäri. Nyt reilun viikon harjoittelun jälkeen Eddy istuu, kun juoksen sitä ympäri tai pompin edessä, menen nurkan taakse, puhelen niitä näitä. Eddy on alkanut oppia tunnistamaan käskyn "vapaa", jolla saa nousta istumasta.

Maahan meno - Eddy osasi mennä maahan, kun vien kättä alas. Nyt harjoittelemme, että koira menee maahan, kun seison ja annan käskyn. Maahanmenostakaan ei saa nousta ennen vapaa-käskyä, joten olemme harjoitelleet samoja asoita, kun istumisen kanssa.

Välillä on meillä on nami tai lelu apuna Eddyn nenän edessä ja sen saa ottaa vasta, kun vapautan koiran. Nami nenän edessä auttaa kummasti, kun kierrän koiraa ja se meinaa kääntyä. Namin avulla Eddyllä käänty vain katse.

Viime viikon kontaktiryhmästä saimme lisäksi kotiläksyinä harjoitella luoksetuloa ja namin ottamista ihan kiinni ihmisessä, jalkojen välistä pujottelua, seis-käskyä ja seuraamisen alkeita.

Muuten olemme viettäneet aika normi elämää, johon kuuluu päivittäiset kävelyt, ruusupuskissa tonkiminen jne. Kotiharjoitteluita tehdään vähän mielialan mukaan, ei liian tiukkapipoisesti!

Tulevia tapahtumia meillä on vehnien näyttelytreenit, Kerry- ja vehnäleiri ja luultavasti toukokuussa käydään vielä pentunäyttelyssä. Jatkamme edelleen harjoituksia Tiltun koirakoulussa kontaktiryhmässä ja alkeistokoa treenataan yksityistunneilla.
Todistusaineistoa treeneistä!
Eddyn taidonnäyte luoksetulossa!
Kevättä rinnassa!!!
Pikku-Eddy tarkkana, kun porkkana!

2 kommenttia:

  1. Wautsi wau, hyvä Eddy ja Pia! Juu harjoitelkaa vaan tokoa ja muuta kivaa ja sit mennään yhdessä toukokuussa näytelmiin!

    VastaaPoista
  2. Me ollaan kuulemma edistytty tosi hyvin! Saatiin eilen kehuja. Keksin nyt käsiliikkeen, jolla saan Eddyn seisomaan ja nyt kun hän tietää, että namin saa ottaa käskyllä, niin Eddy myös pysyy asennossa ja voin kannatella häntää. Mennään ensi tiistaina näyttelyharkkoihin, niin saadaan varmaan hyviä neuvoja, että miten tota meiän seisomista voi hioa, että ollaan sitten ihan timantteina näyttelyssä.

    VastaaPoista