torstai 12. heinäkuuta 2012

Kovan onnen lapsi

Lily on astetta menevämpää mallia oleva vehnäneito, joten onnettomuuksilta ei olla vältytty. Tai ennemminkin ollut vähän huonoa tuuria matkassa.

Ensimmäinen vierailu eläinsairaalassa oli vähän ennen juhannusta, kun Lily ontui takajalkaansa ja löysimme siitä pienen patin. Eläinsairaalassa patti poistettiin Lilyn vetäessä zzzz:taaaa ja sitten paketoitiin takajalkaa seuraava viikko. Tuli muuten tassusiteen tekeminen tutuksi!

Juhannukseksi saimme tosiaan siteen pois ja suuntasimme mökille. Juhannuslauantai oli kovin sateinen, joten tulimme kotiin jo illalla. Lily illalla vähän vinkui, kun häneen koski, mutta luulimme sen olevan ihan normaalia.

Aamulla herätessä Lily ei olisi jaksanut nousta, vaikka yleensä aamuisin hän on erittäin pirteä ja haluaa hakea heti lelun suuhunsa. Tällä kertaa Lily vain nuokkui ja tajusin heti, että kaikki ei ole kunnossa. Lilyn kaula oli vasemmaltapuolelta aivan turvoksissa ja lähdimmekin siltä istumalta päivystykseen, joka sattui olemaan ihan lähellä.

Eläinlääkärissä Lilystä ei löytynyt (käärmeen)puremakohtaa vaan epäilyksenä oli, että sitä on ampiainen/ampiaiset pistäneet ja hoito sen mukaan. Jo illalla Lily sitten piristyikin, mutta kaikkiaan toipumiseen meni vajaa viikko.

Nyt Lily on ollut jo melkein kaksi viikkoa ilman suurempia kolhuja (KOPUTTAA PUUTA). Lily on todella menevä tapaus ja siinä missä Eddy kulkee mökillä polkuja pitkin - Lily vetää pöpelikössä. Sama kävelyllä, kun Eddy pysyttelee kävelytiellä, niin Lily haluaisi painaa ojassa.

Lily Marlee on kyllä kaiken kaikkiaan TAPAUS. Alkuun vähän mietittiin, että onko se hyvällä vai huonolla tavalla tapaus, mutta kyllä se sinne hyvään kallistuu :)! Neidistä löytyy enemmän terrieriä, kun pienestä kylästä asukkaita. Lily kuitenkin luovuttaa, itse asiassa aika helpostikin ja osaa rauhoittua ja osaa loppupeleissä rauhoittua paremmin, kun Eddy. Jos Lilyn laittaa esim. tolppaan kiinni rauhoittumaan, niin pienen narisun jälkeen hän tyytyy kohtaloonsa ja odottaa hiljaa. Eddyn odottamisesta en taida viitsiä mainita... :).

Ollaan päästy ihmeen vähällä kaiken tuhotyön suhteen, jos ei lasketa kuulovammoja, joita on tullut, kun Lily jaksaa vinguttaa leluja loputtomiin. Tai kaikkia ääntelyitä, joita tuosta pienestä koirasta lähtee! Lilde osaa pitää mitä ihmeellisimpiä ääniä, vaikka leikkisi vain yksin. Lempijuttuja on meuhata sängyssä lelun kanssa ja jos se lelu sattuu tippumaan maahan kesken parhaimman menon, niin kiljunta sen mukaista... Minkäs sille nainen mahtaa, kun alkaa ottamaan päähän, niin sitten ottaa!

Että tälläistä tällä kertaa! Lilystä saisi juttuja vaikka päivittäin, mutta jos yrittäisin nyt vaikka vähintään parin viikon välein... Eddy on ihana rauhallinen oma itsensä :)




FI & LV & LT & EE & BALT CH Musca-Rosan Valdes, kuva: Paula Häkkinen

Eddy kävi treffeillä tapaamassa ihanaa Kerttua. Kuva: Paula Häkkinen

Meillä on aina kova meno, niin kuin myös juhannuksena...

Musca-Rosan Alyanna (jo) 5 kk

Lily O'Hara - Gone with the wind