tiistai 1. kesäkuuta 2010

Tokoilua... enemmän ja vähemmän...

Meillä alkoi muutama viikko sitten alkeistoko-ryhmä, johon suunnattiin intoa piukeena. Into sitten vähän laantui ensimmäisten harjoitusten jälkeen, kun Eddyn liikkeet muistuttivat hidastettua filmiä... Istu-käskyyn reagointi kesti piiiiiitttttkkäääännnn ja pujottelu jaloissa... vielä pidempäääään :). Osa harjoituksista toki sujui ihan hyvin. Olimme kaikki koirakot ringissä ja vuoron perään jokainen jätti koiransa istumaan ringin laidalle ja käveli itse ringin toiselle puolelle ja sitten koira kutsuttiin luokse. Emme olleet tälläistä aikaisemmin kokeilleet, mutta se meni melko hyvin. Tunnilla tehdyt luoksutuloharjoitukset sujuivat aika kivasti.
Seuraavalla viikolla Eddystä löytyi vähän enemmän vauhtia ja seuraamisharjoitukset menivät aika kivasti. Istu ja maahanmeno märkään maahan olivat vähän "last season" Eddylle...

Meillä oli myös taas yksityistunti ja aiheena jatkotottelevaisuus. Nyt harjoitellaan edelleen tuttuja toko-liikkeitä, mutta hihnatta. Sekä uutena tulee seuraamisesta seisominen sekä maahanmeno,este hyppy, paikalla makuu, liikkeinen yhdistäminen jne.

Tällä kertaa tunnilla harjoiteltiin hihnatta jaloissa pujottelua, estehyppyä, seuraamista ja sivulletuloa. Eddy on aavistuksen kankea takapäästä, joten tehtiin takapään vertymisharjoituksia eli kahdeksikkoa jaloissa ja pyörimistä.
Eddy totteli todella hyvin ilman hihnaa ja löysipä vauhtinsa jostain takaisin! Meillä oli oikein hauska harjoittelukerta ja ensimmäistä kertaa tokouramme aikana Eddyn häntä heilui ja hän innostui jopa hyppimään.

Tässä vielä lyhyt kertaus, että missä mennään tällä kertaa:
Istu - nyt Eddy istui yksityistunnilla täsmällisesti ja odottaa edelleen todella hyvin ja voin jopa kääntää selän koiralle.
Maahan - yksityistunnilla Eddy meni maahan ihan pienestä käskystä ja pysyi siellä. Ryhmässä tämä on ollut "vähän" ongelmallinen, kun esim. viimeksi maa oli märkä... hyvä, että koiran sai maahan, kun se jo nousi närkästyneenä...
Seis - kotiharjoittelussa Eddy pysähtyy tosi kivasti ja pikkuhiljaa on seisonta-aikaa pystynyt pidentämään.
Pujottelu - yksityistunnilla aloin jo jättämään käsiavut pois ja Eddy pujotteli häntä heiluen!
Sivulle - sivulletulo on ollut vaikea, mutta nyt saatiin uusi tyyli harjoitella ja Eddy tuleekin tosi nätisti sivulle seisomaan. Vähän ollaan jo harjoiteltu istumisliikettä... Nyt aletaan ottamaan käsky mukaan.
Luoksetulo -eteen istumaan - Eddy tulee kivasti luokse, mutta istumisliike on edelleen harjoittelussa... tämän suhteen ollaan vähän laiskoteltu.
Seuraa - käsky otettiin tänään yksityistunnilla mukaan ja Eddy seuraakin vapaana aika kivasti. Toki tämäkin liike vaatii vielä paljon treeniä.
Hyppy - yksityistunnilla opeteltiin uutena estehyppy ja pienen alkuihmettelyn jälkeen Eddy hoksasikin, että mikä on kupletin juoni.

Nyt jatkamme ylläolevien harjoittelua ryhmässä, lenkillä, kotona ym. Me vähän oltiin jämähdetty paikalleen, josta Eddyn hidastelu luultavasti osittain johtui esim. pujottelussa käytin liian monta kertaa namikättä apuna, kun Eddy pujottelikin jo käskyllä ja pienellä käsiavulla.
Maanantaina Tarja kävi trimmaassa Eddyn Vantaan pentunäyttelyä varten. Meidän pikku-Eddystä alkaa kuoriutumaan aika komea poika ja ihana silkkinen turkki. Kiitos Tarjalle!!

Monsieur Eddy ja läheltäpiti nestehukka...

Le Paron Eddy's backyard...

Eddy tekee omanosansa ympäristön siistimisessä... tai ainakin siirtää ongelmaa pari kilsaa eri paikkaan...
Neban kevätuupumus... joka näkyi myös siis treeneissä...
Eddy & EURONJUUSTO!!!...
Ebanabaaaa...
Espanjalainen tekstitys oli aivan liian pienellä, joten pitihän sitä kiivetä pöydälle katsomaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti